Vård och omsorg

Undersköterska, sjukvårdare och patient
14

Utbildningar

Du kan arbeta inom sjukvård, psykiatri, funktionshinder, hemtjänst och äldrevård.

Utbilda dig inom vård och omsorg och få möjligheten att jobba på sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden. Lernia har utbildningar för dig som vill jobba nära patienter och vårdtagare eller för dig som vill jobba med administration.

Vad leder utbildningar inom området till?

Efter en utbildning till undersköterska kan du arbeta inom sjukvård, psykiatri, funktionshinder, hemtjänst och äldrevård. Fokus i arbetet är omvårdnad av människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd av andra anledningar. Man jobbar nära patienten och därför är det viktigt att ha ett stort människointresse, tålamod och förmåga att förstå patienternas situation. 

Vi har även utbildningar inom hälso-, sjukvård samt vårdadministration för dig som vill jobba som medicinsk sekreterare med olika inriktningar, enhetschef eller samordnare åt verksamhets- eller klinikchef.

Arbetsmarknad och framtid

Delvis drivet av en åldrande befolkning och stora pensionsavgångar, kommer bristen på undersköterskor och annan vårdpersonal att öka. Situationen ser olika ut beroende på var i landet du bor och vilken specialisering du väljer. Källa: Arbetsförmedlingen

Lernias utbildningar inom vård och omsorg

Inom vård och omsorg har vi både arbetsmarknads- och vuxenutbildningar till undersköterska inom en rad olika inriktningar; psykiatri, funktionshinder, äldrevård mfl. 

Öppna/Stäng

Lernia stöttar Barncancerfonden genom Team Rynkeby.

{{result.ResultItems.length}}

Hitta Utbildning

Filtrera listan
Filtreringen resulterade i {{result.ResultItems.filtered.length}} st träffar
Visa resultat som

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta