Gymnasiala kurser

Sex elever, glada, vid tegelvägg
49

Utbildningar

Det kostar inget att gå en gymnasial kurs hos Lernia. Du betalar bara för böcker och annat studiematerial.

Lernias gymnasiala kurser är till för dig som behöver komplettera eller saknar gymnasieutbildning. Kurserna följer Skolverkets nationella kursplaner och mål. Vi har både teoretiska ämnen, som svenska eller matematik, och yrkesförberedande ämnen.

Lernia har gymnasiala kurser inom många olika ämnesområden runt om i hela landet. Vi erbjuder flexibla lärformer och kurstider för att passa dina behov (heltid, deltid, dagtid, kvällstid). Det kostar inget att gå en gymnasial kurs hos Lernia utan du betalar bara för böcker och annat studiematerial. Du ansöker hos din kommun.

En gymnasial vuxenutbildning har samma läroplan och följer samma kursplaner som utbildningen i ungdomsgymnasiet. Skillnaden är att innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. Studierna är mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar är färre. Du studerar därför mer självständigt och ansvarar för dina studier genom att planera din tid. I vissa utbildningar har du möjlighet att studera på distans och på så sätt kombinera dina studier så att det passar med familj och arbete.

Vad leder en gymnasial kurs till?

Vad utbildningen leder till beror på vilken typ av kurs du läser. Har du läst en kurs i ett yrkesförberedande ämne kan du öka dina chanser att få jobb. Exempel på det är utbildningar inom el eller hotell och turism. Läser du ett teoretiskt ämne så är det oftast för att få behörighet att söka till högskola eller universitet.

Vårt utbud

Lernia erbjuder ett hundratal olika gymnasiala kurser inom teoretiska eller yrkesförberedande ämnen. De utbildningar som finns på flest orter i landet är ämnen som matematik, engelska, svenska och samhällskunskap. 

Vem får läsa?

Du är behörig att gå en gymnasial vuxenutbildning från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Om du slutfört ett nationellt program eller likvärdig utbildning i gymnasieskolan är du behörig även om du är under 20 år. På gymnasial nivå finns ingen platsgaranti. Om det är fler sökande än det finns plats för, gör din kommun ett urval. 

Du som har annat modersmål än svenska ska i de flesta fall ha kunskaper motsvarande Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå.

Öppna/Stäng
{{result.ResultItems.length}}

Hitta Utbildning

Filtrera listan
Filtreringen resulterade i {{result.ResultItems.filtered.length}} st träffar
Visa resultat som

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta