Omställning – vägen framåt i tider av förändring

Omställning skapar möjligheter för människors arbetsliv. Vi stöttar medarbetare, fack och arbetsgivare vid organisationsförändringar och personalminskning. Vi är med i hela processen – före, under och efter.

En grupp människor pratar

Varsel, uppsägningar och andra förändringar på arbetsplatsen kan vara en utmaning för alla inblandade, men också innebära nya möjligheter och vägar för framtiden. Lernias branschkunskap och kunnande inom arbetsmarknad och utbildning gör oss till en stabil partner i omställningsarbetet för såväl fack som företag och individ. Vårt mål är ett nytt jobb för deltagaren och att underlätta för företag och fack i omställningsprocessen.

”Genom stödet av Lernia tidigt i omställningsprocessen fick vi stöd och verktyg att hantera olika reaktioner från våra medarbetare.” Kundcitat

Lernia är ett auktoriserat omställningsföretag. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och beslut om att auktorisation beviljas fattas av Bemanningsföretagens styrelse.
Läs mer om Bemanningsföretagens auktorisationer (öppnas i nytt fönster)

Omställningsförsäkringen TSL – för arbetare inom LO-kollektivet
Trygghetsfonden TSL finansierar omställningsprogram som ska underlätta för uppsagda arbetare att hitta nytt jobb. Företag och den lokala fackliga organisationen kan beviljas omställningsstöd för arbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist enligt definition i LAS och vid anställningens upphörande varit anställd minst 16 timmar i genomsnitt per vecka under ett år.

Omställningsförsäkringen TRR – för tjänstemän inom privata sektorn
Även tjänstemännen har rätt att själva välja leverantör av omställningstjänster inom TRR. Vi har mångårig erfarenhet av att stötta och vägleda tjänstemän till nytt arbete.
Läs mer om att välja leverantör inom TRR. 

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta