Kyla – het bransch för arbetssökande

Stora pensionsavgångar i kombination med ökad efterfrågan på ny teknik och smarta energilösningar, gör att företagen idag skriker efter utbildade kylmontörer. Som svar på den stora efterfrågan inom branschen finns Lernias arbetsmarknadsutbildning till kylmontör i Göteborg.


Tillväxten i branschen är hög. Anläggningar för kyla, värme och anpassning av inomhusmiljön efterfrågas mer och mer inom alla områden. Problemet är den stora bristen på personal med rätt kompetens. 

Per Jonasson är vd för Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen. Han understryker utmaningen i att rekrytera rätt kompetens. 

“- Bland våra medlemsföretag anges idag svårigheterna att rekrytera kompetent personal som ett av de största hoten mot framtida utveckling, säger han.”

Anders Ericson arbetar som COO på Veolia Nordic. Även han bekräftar företagens utmaning att hitta personal med rätt utbildning.  

Utmaningen för oss är att hitta personal med rätt utbildning. Det är svårt att hitta personal med rätt teknisk kompetens i kombination med servicekänsla. Våra anställda har direktkontakt med kunden, varför rätt attityd och personlighet är jätteviktigt, berättar Anders. 

Som svar på den stora efterfrågan har Lernia startat en  utbildning till kylmontör i GöteborgInge Lindroth är ansvarig för utbildningen på Lernia. Här ger han några tips på viktiga egenskaper för en blivande kylmontör. 

- Förutom tekniskt intresse, körkort och goda kunskaper i matematik, krävs servicekänsla och intresse för att skapa goda kundrelationer, berättar Inge. Han lyfter även fram förmågan att kunna arbeta självständigt som viktig, då du i rollen som kylmontör ofta arbetar ensam. 

Utbildningen inleds med en förberedande del på 3 veckor. Därefter kan utbildningslängden variera, beroende på vad deltagaren har med sig sen tidigare. För en person som läser utbildningen i sin helhet omfattar den 46 veckor inklusive arbetsplatsförlagd utbildning.  

Bild på kylmontörImad Bader läser till Kylmontör på Lernia i Uppsala. Han hade en utbildning med sig från sitt hemland och behöver endast läsa om delar av utbildningen för att få sitt svenska certifikat. 

Imad jobbade som kylmontör i sitt hemland Libanon. Efter tillfälliga jobb inom restaurang och lokalvård valde han att läsa om delar av utbildningen på Lernia för att få ett svenskt certifikat. - Jag vill kunna jobba säkert och följa de regler som gäller här i Sverige, berättar han. Och utsikterna att få jobb efter utbildningen ser goda ut. Imad är öppen för att prova sig fram i olika roller inom kylbranschen - Företagen har behov av certifierad personal så jag hoppas ha goda chanser att få ett jobb när jag är klar här, avslutar Imad.

Mer information om utbildningen


Läs mer om utbildningen här

 

 

“Jag hoppas ha goda chanser till jobb efter utbildningen"”

Imad Bader
Blivande kylmontör

Öppna/Stäng

Arbetsmarknadsutbildning

Öppna/Stäng
Man med ögonskydd på arbetsplats.

Målet med Lernias arbetsmarknadsutbildningar är att du lättare ska få jobb inom yrkesområden där företag har svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens.

Fler referenser om Lernia

Medhat Srian och Daniel Karajayerlian

“Det finns gott om jobb inom restaurang, men jobbet kommer inte till dig. Du måste själv visa intresse och vara aktiv.”

Daniel Karajayerlian
Tidigare studerande och nu kock i restaurangköket på Motala Lasarett

Alexandra Frykstedt, tidigare elev på Lernias rekryteringsutbildning till fordonsmontör.

““Bara någon vecka efter praktiken började jag jobba på Volvo som anställd genom Lernia.””

Alexandra Frykstedt
Fordonsmontör, tidigare deltagare vid Rekryteringsutbildningen till fordonsmontör

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta