Handplockad till sitt nya jobb

Fordonsteknik går som en röd tråd genom Dan Kristenssons yrkesliv. Efter snart tre år som arbetslös rullar hjulen nu igång med ett nytt jobb, tack vare en lyckosam matchning till ett jobb som inte ens var utannonserat.

Lernia Stöd och matchning

I början av april började Dan Kristensson sin tjänst som svetsare inom ett utvecklingsprojekt på Volvo i Torslanda. Och entusiasmen över att vara tillbaka i arbetslivet är stor.

 – Tjänsten mer eller mindre skapades åt mig. Min coach bjöd in en rekryterare från Lernia som är fokuserad på rekrytering inom industrin och som såg min potential. Han visste att de var på jakt efter någon med min erfarenhet och skickade mitt cv vidare. Jag är verkligen taggad och ser fram emot att börja jobba och lära mig arbetsuppgifterna, säger Dan Kristensson.

Dan Kristensson har en lång erfarenhet inom fordonsindustrin, inte minst tack vare sina 20 år på Saab Automobile där han bland annat arbetat med teknisk utveckling och bygge av prototyper och hybrider. Som nybakad student fick han fast jobb direkt på företagets fabrik i Trollhättan, det var på den tiden då högkonjunktur rådde och fordonsindustrin blomstrade. Men när svag bilförsäljning förvandlade glädjechocker till kallduschar och Trollhättan drabbades hårt av nedskärningar 2012, stod snart även Dan Kristensson utan arbete.

Efter några perioder i andra stödprogram och en 14 månader lång utbildning till lastbilsmekaniker, kom han i december 2014 till Lernias Stöd och matchning.

– Jag valde Lernia dels för att de har stor kompetens inom industrisektorn och dels för att de är en stor aktör, jag hoppades att det skulle finnas bra möjligheter att använda mig av hela utbudet av tjänster och nätverk.

“– Jag har varit hos ett par olika aktörer under min tid som arbetslös och många gånger har det känts som en ren förvaringsplats. Lernia tog tag i min situation.”

Särskilt nöjd är han med den handfasta matchningshjälp han har fått, och han lyfter fram Lernias aktiva stöd genom hela processen som en viktig nyckel.

– Jag har varit hos ett par olika aktörer under min tid som arbetslös och många gånger har det känts som en ren förvaringsplats. Men Lernia tog tag i min situation aktivt. Jag fick en Stöd- och matchningskontakt som hjälpte mig personligen. Direkt efter mitt första individuella samtal satte han bollen i rullning så det var ett väldigt bra stöd även på ett moraliskt sätt. Jag blev sporrad av den positiva andan och gick därifrån med en helt annan attityd: ”Yes, det här fixar jag!”

Att även få hjälp med att finslipa intervjuteknik, träna presentationsteknik och förbereda sig inför anställningsintervjun på Volvo har varit bra moment, tycker han.

Trots att fordonsindustrin har gått upp och ner under alla de år Dan Kristensson arbetat i den, har han inte velat lämna branschen. Och som erfaren karossbyggare och kvalitetssäkrare med en yrkesutbildning i fordonsteknik, både mekanik och diagnostik, hade han just de specialistkunskaper som efterfrågades.

– Tiden jag tillbringade inom teknisk utveckling på Saab var en av de absolut bästa för det var ett väldigt kreativt jobb. Att nu få möjlighet att arbeta kreativt igen på Volvo och inte bara stå vid bandet, är väldigt lockande. Jag är luttrad, men just nu går det bra för fordonsbranschen och jag hoppas att högkonjunkturen håller i sig. Att få det här jobbet är som att ha vaskat fram ett guldkorn. Och nu har jag ännu mer kunskap i bagaget om jag vill söka mig vidare i framtiden, säger Dan Kristensson.

 

 

“– Jag valde Lernia för de har stor kompetens inom industrisektorn och för att de är en stor aktör. Det fanns bra möjligheter att använda mig av hela utbudet av tjänster och nätverk.”

Dan Kristensson
Deltagare, Stöd och matchning

Vill du veta mer?

Öppna/Stäng

Stöd och matchning

Öppna/Stäng

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig hitta ett jobb som matchar dina kunskaper och önskemål - stöd och matchning. Läs mer om stöd och matchning på Lernia här.

Fler referenser om Lernia

Alexandra Frykstedt, tidigare elev på Lernias rekryteringsutbildning till fordonsmontör.

““Bara någon vecka efter praktiken började jag jobba på Volvo som anställd genom Lernia.””

Alexandra Frykstedt
Fordonsmontör, tidigare deltagare vid Rekryteringsutbildningen till fordonsmontör

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta