Fyra av fem får jobb hos Volvo Cars direkt efter utbildningen

Volvo Cars arbetar aktivt för att rekrytera fler kvinnor och ungdomar till bilfabriken i Torslanda. Ett sätt att bredda rekryteringsbasen är den montörsutbildning som Lernia driver tillsammans med Volvo Cars och Arbetsförmedlingen. Resultatet av satsningen är lovande, fyra av fem får jobb direkt efter utbildningen.

Sarah Alverbratt, HR Competence Developer, Volvo Cars


När Volvo Cars införde ett tredje skift i maj 2015 skapade det ett enormt rekryteringsbehov som Lernia fick uppdraget att lösa. 1500 nya medarbetare skulle rekryteras, med krav på 50% andel kvinnor och ungdomar.  En del av lösningen blev en montörsutbildning som Lernia driver tillsammans med Volvo Cars och Arbetsförmedlingen. Utbildningen vänder sig till arbetssökande och utgår helt från arbetsgivarens behov.

“– Vi har haft ett bra inflytande över utbildningens innehåll, jag vågar påstå att den stämmer bra överens med hur ser ser ut i vår verksamhet, säger Sarah Alverbratt som arbetar med strategisk kompetensutveckling på Volvo Cars.”


Utbildningen är nu inne på femte omgången och resultatet av satsningen är lovande, fyra av fem får jobb efter utbildningen.  För 24-åriga Alexandra Frykstedt blev utbildningen en fullträff. Hon hade varit arbetssökande en längre tid när hennes handläggare på arbetsförmedlingen frågade om utbildningen till fordonsmontör kunde vara något.– Vi pratade om mina intressen och då kom bilar upp. Jag kommer från Värmland och har gillat bilar ända sedan jag var lite. Jag kände att utbildningen vore kul och att jag ville ge den en chans - och jag trivdes jättebra. 

I utbildningen ingår tre veckor praktik på Volvo i Torslanda. Den värdesätts högt av både elever och företaget. Sarah Alverbratt tycker att praktiken gör att företaget snabbt kan få en uppfattning om hur personerna fungerar i verksamheten.  På samma sätt gav praktiken Alexandra en chans att prestera och visa att hon var värd en anställning. 

– Bara någon vecka efter att utbildningen var slut började jag jobba på Volvo som anställd genom Lernia. Och en månad senare blev jag Volvoanställd, säger hon och ler. 

“Jag ser en tydlig trend att samarbeten med skolor och partners som Lernia spelar en allt viktigare roll.”

Sarah Alverbratt
HR Competence Developer, Volvo Cars

Rekryterings-utbildningar

Öppna/Stäng
Man vid skrivbord, med glasögon

Lernias rekryteringsutbildningar sker i samarbete med Arbetsförmedlingen med syfte att lösa arbetsgivares konkreta kompetensbehov. 

Fler referenser om Lernia

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta