Fokus på arbete står överst på agendan

Inom tre månader ska den arbetssökande vara ute i arbete igen. Det är målet för den nya tjänsten Stöd och matchning. Vägen dit går genom Lernias stora kontaktnät, bemanningsverksamhet och erfarna handledare.

Stöd och matchning

Att ställa om, byta karriär och hitta nytt arbete kan ta tid, särskilt om man saknar de rätta kontakterna. Lernia har tack vare sin nära samverkan med olika arbetsgivare på såväl lokal, regional som nationell nivå inom en rad branscher, stora möjligheter att kunna matcha arbetssökandes kompetens mot arbetsmarknadens behov.

Efter Arbetsförmedlingens kartläggning och bedömning att personen är matchningsbar mot arbetsmarknaden är Lernias fokus inom ramen för tjänsten Stöd och matchning redan från dag ett att personen ska ut på arbetsmarknaden.

– Vårt mål är att matcha företagets behov mot personens erfarenheter och intressen. Lernia är även ett bemanningsföretag som varje dag är i kontakt med olika företag och snabbt fångar upp företagens behov. Vi kommer att jobba oerhört tätt tillsammans med dem för att hitta de dolda jobben som inte annonseras ut. Vårt mål är att personerna som kommer till oss ska vara ute i arbete inom tre månader, säger Ann-Christin Karlsson, verksamhetschef för region Syd för KA-tjänsterna på Lernia.

Är personen osäker på vad den vill jobba med och behöver extra stöd finns yrkes- och studievägledare samt coacher som kan vägleda personen mot rätt yrke eller utbildning, samt även ge rådgivning kring cv.

– Praktik är också en mycket bra väg till att få ett arbete eller prova om man trivs med en viss sorts jobb. Detta är också möjligt att genomföra under tiden man är hos oss. Via Lernias lotsverksamhet, som i dag bedrivs på flera orter, finns kompetent personal som är flerspråkig vilket gör att vi tar emot personer som inte talar svenska. 

“Vi har ett stort kontaktnät genom vårt långa och nära samarbete med olika branscher och företag som vi jobbar med dagligen”

Lernias tjänst för Stöd och matchning erbjuds inledningsvis på ett 20-tal orter från Östersund i norr till Malmö i Söder, men tanken är att gå in på fler orter framöver. 

– Vi är ett stort företag med lång erfarenhet av den här sortens tjänst. Vi har genom vårt långa och nära samarbete med olika branscher och företag som vi jobbar med dagligen, samt via vårt bemanningsföretag och våra utbildningar, ett stort kontaktnät som vi kommer att använda oss av. Kompetent och engagerad personal och stor fokus på att redan från start matcha till nytt arbete gör att vi känner oss trygga med att kunna utföra det Arbetsförmedlingen eftersöker, säger Ann-Christin Karlsson.

“Vårt mål är att matcha företagets behov mot personens erfarenheter och intressen.”

Ann-Christin Karlsson.
Verksamhetschef

Vill du veta mer?

Öppna/Stäng

Stöd och matchning

Öppna/Stäng

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig hitta ett jobb som matchar dina kunskaper och önskemål - stöd och matchning. Läs mer om stöd och matchning på Lernia här.

Fler referenser om Lernia

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta