"De flesta av mina deltagare har fått jobb"

Abdikarim Mohamud kom till Sverige 2010 från Somalia. Efter en rekommendation ifrån sin handläggare på Arbetsförmedlingen gick han Lernias lokalvårdsutbildning och blev certifierad av SRY (Servicebranschens Yrkesnämnd). Nu har Abdikarim fått jobb – i likhet med de flesta av hans studiekamrater. Abdikarim och hans lärare, Carina Meglic, berättar vad som gör utbildningen så effektiv.

Abdikarim Mohamud och Carina Meglic, Lernia


– Det absolut bästa med utbildningen var min lärare Carina, berättar Abdikarim. Hon var jätteduktig på att förklara saker. Dessutom trodde hon på mig och uppmuntrade mig hela tiden – det gjorde att jag klarade av kursen med högsta betyg i SRY:s prov.

Utbildningen, som är uppbyggd av ett antal moduler, varvar teori och praktik. Dessutom ingår mellan två och fyra veckors arbetsplatsförlagd praktik. Många elever blir också anställda av företagen där de gör praktik, förklarar Carina och fortsätter:

“Mitt mål är att alla ska komma ut i jobb så snart som möjligt. Utbildningen handlar lika mycket om att bygga självförtroende och mod som att ge praktiska kunskaper i lokalvård. Jag älskar människor och vill se dem växa.”

Här på Lernia är vi som en stor familj. Vi har roligt tillsammans och då lär man sig fort. När mina elever klarar proven och hittar jobb blir jag överlycklig!

I somras fick Carina ett mycket påtagligt bevis för vad hon har betytt för Abdikarim. Han besökte henne på Lernia med en stor blomsterbukett som tack för att hon hjälpt honom genom utbildningen och dessutom ordnat en praktikplats.

– Jag blev otroligt rörd, berättar Carina. Tårarna bara rann och jag fick än en gång bekräftat hur avgörande det är för människor att få ett arbete. Och den här utbildningen leder faktiskt till jobb, den är en jättebra språngbräda in på arbetsmarknaden och in i det svenska samhället. De flesta av mina deltagare har fått arbete.

Abdikarim nickar och fyller i:

– Utbildningen förändrade mitt liv. Jag fick ett helt nytt självförtroende och dessutom ett konkret bevis på mina kunskaper i form av certifieringen från SRY. Utan Lernia och Carina hade jag aldrig fått det här jobbet. Jag rekommenderar utbildningen till alla som är arbetssökande.

Lernia erbjuder utbildningar och validering inom lokalvård på mer än 20 orter, nedan hittar du en förteckning. 

Lokalvårdsutbildningar >>
Validering inom Lokalvård >

“Utbildningen förändrade mitt liv. Jag fick ett helt nytt självförtroende och dessutom ett konkret bevis på mina kunskaper i form av certifieringen från SRY.”

Abdikarim Mohamud

Kundservice

Öppna/Stäng
0771-650 600 Vardagar 8-16.30

Kontakta oss här!

Fler referenser om Lernia

Alexandra Frykstedt, tidigare elev på Lernias rekryteringsutbildning till fordonsmontör.

““Bara någon vecka efter praktiken började jag jobba på Volvo som anställd genom Lernia.””

Alexandra Frykstedt
Fordonsmontör, tidigare deltagare vid Rekryteringsutbildningen till fordonsmontör

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta