Lernia lanserar initiativet Hej Arbetsliv!

Lernia har lång erfarenhet av att utbilda, rekrytera och matcha människor ut i arbete. Nu startar Lernia Hej Arbetsliv!, ett initiativ som ska rusta unga vuxna inför arbetslivet.

Hej Arbetsliv!

Många ungdomar vet inte vad de vill göra efter gymnasiet och bland de som väljer att arbeta kan det vara svårt att veta hur man går tillväga för att få ett jobb. Först ut att ta del av satsningen är Kalmar län där ungdomsarbetslösheten i dagsläget uppgår till över 20 procent* och därmed ligger över rikssnittet. Genom Hej Arbetsliv! vill Lernia informera om olika vägar in i arbetslivet.

- Vi vet att unga idag har det svårt att komma ut på arbetsmarknaden och med Hej Arbetsliv! kan vi underlätta för ungdomar att få en enklare start arbetsmässigt, säger Magnus Franzén, regionchef på Lernia för Kalmar län.

Hej Arbetsliv! - Inspirationsföreläsningar och skolbesök som en del av initiativet

Nu genomför Lernia en turné av inspirationsföreläsningar och skolbesök i Oskarshamn, Kalmar, Hultsfred, Högsby och Mönsterås. Under föreläsningarna får eleverna tips och råd hur de på bästa sätt tar sig ut i arbetslivet.

- Vi kan ge unga verktyg som underlättar för dem att komma ut i arbetslivet. Det exempelvis genom att prata om arbetet rent generellt, vikten av CV och tillvägagångssätt för att hitta och söka jobb. Ett konkret inslag i föreläsningarna är samtal kring kompetens och hur ungdomar kan beskriva sina kvalifikationer, trots att många saknar arbetslivserfarenhet, fortsätter Magnus Franzén.

För mer information vänligen kontakta:

Magnus Franzén, regionchef och presskontakt för Lernia i Kalmar län magnus.franzen@lernia.se, 0722- 54 11 16, eller Johanna Hallander, projektledare för Hej Arbetsliv johanna.hallander@lernia.se eller 0722- 54 02 91.

Pressbilder hittar du här.

*enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB) på beställning av Svenskt Näringsliv som visar att ungdomsarbetslösheten i Kalmar län uppgick till 22,5 procent under 2014, genomsnittet i Sverige är 22,2 procent.

Presskontakt

Helena Aru presskontaktElias Wästberg

PR-ansvarig

072-254 66 24

Helena Aru presskontaktElias Wästberg 

PR-ansvarig 

072-254 66 24

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta