Fler jobb väntas i Kalmar län

Lernia i Kalmar län väntar högtryck de närmaste åren tack vare uppdragsgivarnas stora personalbehov. Under det närmaste åren räknar Lernia med att tillsätta hundratals tjänster i länet. Främst är det kompetenser till industrin, både yrkesarbetare och tjänstemän.

Idag anlitas Lernia av cirka 60 arbetsgivare, företag och organisationer i Kalmar län, och har etablerade kontor i Oskarshamn, Kalmar och Västervik. Bland uppdragsgivarna finns flera av de stora industriföretagen, men också många andra typer av företag och organisationer från olika branscher. Totalt sysselsätter Lernia omkring 600 personer i regionen.

- Vi lever i en föränderlig omvärld där konjunktur och efterfrågan vänder snabbt. Att hantera dessa snabba svängningar är en av Lernias stora styrkor. De närmaste åren ser vi stora personalbehov, i synnerhet i Oskarshamnsområdet.Det innebär att personer som idag står utanför arbetsmarknaden har mycket goda chanser till att komma ut i egenförsörjning, säger Magnus Franzén, regionchef på Lernia.

Efterfrågad kompetens

Lernias uppdragsgivare efterfrågar i huvudsak kompetenser till industrin, till exempel logistikpersonal, montörer och operatörer. Även på tjänstemannasidan finns behov inom både inhyrning och rekryteringstjänster, till exempel ekonomer, administratörer och tekniska tjänstemän. En av Lernias uppdragsgivare är Scania i Oskarshamn.

- Det här ger en möjlighet för många att få arbeta med modern teknik och industri, och med intressanta arbetsuppgifter. Det är också en möjlighet för enskilda individer att bredda sin tekniska kompetens, Maria Edner, informationschef på Scania i Oskarshamn.

För att förse den kompetens som uppdragsgivarna söker kommer Lernia att rekrytera och bemanna men också skapa ny kompetens genom olika typer av skräddarsydda utbildningar, både i egen regi och via andra utbildare. Lernia vill också bidra till integrationen för personer som står utanför arbetsmarknaden, och personer som nyligen kommit till Sverige. I dessa fall krävs det att flera intressenter samverkar för att det ska bli ett bra resultat. Här vill Lernia vara pådrivare och en katalysator för att så sker.

Under våren kommer Lernia hålla en rad olika rekryteringsträffar i länet, bl a på Arbetsförmedlingen och andra utbildningsenheter. Här finns mer information om aktuella tjänster och om hur man registrera sin intresseanmälan.

För mer information vänligen kontakta:

Magnus Franzén, regionchef och presskontakt för Lernia i Kalmar län magnus.franzen@lernia.se eller 072 254 11 16

Presskontakt

Helena Aru presskontaktElias Wästberg

PR-ansvarig

072-254 66 24

Helena Aru presskontaktElias Wästberg 

PR-ansvarig 

072-254 66 24

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta