Digitalt jobbexperiment gav jobb och större nätverk

Sex av tio jobb förmedlas via personliga nätverk och rekommendationer. Det betyder att det är svårare för de utan kontakter att komma till sin första intervju. Därför startade Lernia jobbexperimentet Nätverkskollen där allmänheten kunde vara med och dela med sig av sitt nätverk till de som behövde det bättre.

Nätverkskollen

Gensvaret var stort och många engagerade sig. På drygt en månad har experimentet breddat jobbnätverket för Chaimae, Mukhtiar, Mikael, Susanne, Samir och Marina och gett dem nya kontakter in på arbetsmarknaden. Mikael och Marina har fått jobb, Samir har erbjudits praktikplats och Susanne och Chaimae väntar på besked från sina jobbintervjuer och arbetsgivarkontakter. Mukhtiar har fått massor av jobbtips men dessvärre inte blivit kallad till intervju. Så, vi ger inte upp, känner du någon som känner någon som behöver en person inom handel och service i Stockholm .

- Nätverkskollen är ett bevis på att vi alla är jobbförmedlare och att vi tillsammans kan effektivisera arbetsmarknaden. Med hjälp av nya och innovativa sätt kan vi överbrygga och komplettera traditionella rekryteringsprocesser för att fler ska få jobb, säger Roken Cilgin, kommunikationschef på Lernia.

Lernia jobbar på olika sätt för att få människor i arbete men är också övertygade om att det behövs fler initiativ för att stoppa kompetenssvinnet i Sverige.

Har du förslag och idéer på hur vi kan göra det

För mer information vänligen kontakta Johanna Hallander, PR-ansvarig, johanna.hallander@lernia.se eller tele: 0722- 54 02 91

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta