Vad krävs av framtidens ledare?

Torsdag 9 mars arrangeras Chefgalan i Stockholm för 15:e året i rad. Galan ämnar utse Sveriges bästa chefer och under kvällen delas ledarskapspriset "Årets chef" ut inom sju olika kategorier. Vi passade på att ställa några snabba frågor till Lernias VD Helena Skåntorp som är jurymedlem i kategorin "Årets framtidschef 2017" om vad som krävs av framtidens ledare.  

Helena Skåntorp, VD på Lernia

Vad tror du krävs av en ledare för att vara framgångsrik i framtiden?
- Förmågan att arbeta med förändringsledning och identifiera vilka drivkrafter som engagerar ens medarbetare. Att ge regelbunden feedback, tydliga målbilder och erbjuda flexibla anställningsvillkor är utmaningar som ledare kommer behöva lösa för att vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden. 

Vad kommer få talanger att stanna kvar på en arbetsplats i framtiden?
- Medarbetares tålamod för dåliga chefer minskar och det kommer bli allt viktigare för framtidens ledare att tillhandahålla stimulerande arbetsuppgifter som får medarbetaren att känna att hen kan (och får) bidra och utvecklas på arbetsplatsen.

Har du något råd till chefer idag?
- En grupp som får rätt förutsättningar kommer att skapa energi och resultat! Coacha dina medarbetare så att de utvecklas i en riktning ni båda önskar och skapa förutsättningar för gruppen att samarbeta och leverera.


Om priset Årets framtidschef 2017
Med priset vill man belöna en chef som genom sitt ledarskap får yngre människor att utvecklas och tillsammans prestera över förväntan mot ett gemensamt mål. Här kan du läsa mer om Chefgalan.

Presskontakt

Helena Aru presskontaktElias Wästberg

PR-ansvarig

072-254 66 24

Helena Aru presskontaktElias Wästberg 

PR-ansvarig 

072-254 66 24

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta