Lernia genomför rekryteringsuppdrag när Volvo Cars nyanställer

Under torsdagen meddelade Volvo Cars att de startar ett tredje skift vilket skapar 1 300 nya arbetstillfällen i Torslandafabriken i Göteborg. Lernia, kompetenspartner till Volvo Cars kommer att vara med att rekrytera och utbilda medarbetare till uppdraget. Det är högt tryck, redan nu har 900 sökande visat intresse.

Bemanningskonsult från Lernia på Volvo Cars

Volvo Cars kommer att introducera ett tredje skift i Torslandafabriken för att kunna möta den ökade kundefterfrågan på företagets nya bilmodeller. Expansionen som planeras till det första kvartalet 2015 kommer att genomföras i samband med produktionsstarten för nya Volvo XC90.

- Vi är mycket stolta över att få bidra till Volvo Cars och regionens utveckling. Det är ett komplext uppdrag att på relativt kort tid kunna stärka Torslandafabriken med så många nya medarbetare. Dessutom i en region där industrin är stark och konkurrensen om befintlig kompetens tuff. Vår mångåriga branscherfarenhet i kombination med att vi jobbar både med att utbilda och rekrytera människor gör att vi kommer att kunna stötta Volvo Cars kompetensbehov, säger Markus Boberg, sälj- och marknadsdirektör på Lernia.

I augusti påbörjades det första intaget till den arbetsmarknadsutbildning som Lernia startat i samverkan med Volvo. Montörsutbildningen innebär framförallt en stor chans för människor som idag står utanför arbetsmarknaden i regionen.

- Utbildningen betyder att arbetslösa kan få de kompetenser som krävs för att kunna bli aktuell för uppdraget hos Volvo. Inte minst är detta en stor chans för ungdomar och utrikesfödda som många gånger är överrepsenterade i arbetslöshetsstatistiken, fortsätter Markus Boberg.

 

Presskontakt

Helena Aru presskontaktElias Wästberg

PR-ansvarig

072-254 66 24

Helena Aru presskontaktElias Wästberg 

PR-ansvarig 

072-254 66 24

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta