Erhållet certifikat – viktigt för individen


Varför är certifiering i Svets -och plåt så viktigt för arbetsgivaren?

Att ha anställda med erhållna certifikat ger en kvalitetsstämpel på medarbetarens samlade kunskap utifrån bestämda regler av branschen.

Varför ska en arbetssökande, med önskan om ett jobb inom industrin, sikta på att erhålla certifikat?

Eftersom det finns ett krav från branschen, arbetsgivarna och deras kunder att produkter ska hålla en viss nivå behöver dessa också utfärdas av medarbetare med erhållna certifikat inom området som påvisar efterfrågad kvalitetsnivå.

En individ med erhållet certifikat kommer därför lättare in på arbetsmarknaden och är betydligt mer attraktiv att anställa.

Exempel på certifikat som Lernia utfärdar

När det gäller CNC operatörer så finns det tre certifikat som Lernia utfärdar inom avtalsområdet Industriteknik. Grönt och blått enligt VINTEKK 2014 och Industriteknik Bas granskat av Teknikföretagen och IF Metall. För att erhålla certifikaten genomförs både teoretiska och praktiska moment. När det gäller svetsade konstruktioner och produkter så är det i allra flesta fall lagkrav på CE-märkning. För att få en CE-märkning måste det tillverkande företaget vara certifierat enligt en standard som heter SS-EN-1090. För att bli certifierad enligt denna standard krävs det att också svetsarna är certifierade.

  • Läs mer om Industriteknik Bas - tio kompetensområden som är kvalificerande och kvalitetsdrivande för arbete i industrin.
  • Läs mer om CNC grön – för yrkeskompetens vid maskin
  • CNC blå – för beredningsteknisk kompetens

Mer information vid förfrågan

  • Svetsarprövning enligt SS-EN ISO 9606-1 – för yrkeskompetens som svetsare

Mer information vid förfrågan

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta