Jalla Almedalen يلا ألميدالين

Passa på och lyssna på alla intressanta program från Jalla Almedalen 2016.

Program 2016

Öppna/Stäng

Emma Victoria Nilsson & Sara Tavakolizadeh

Lyssna på när Emma Victoria Nilsson, rektor för politikerskolan Höj rösten, och Sara Tavakolizadeh, deltagare i utbildningen, berättar om hur man engagerar sig politiskt och vad skolan Höj rösten är för något.

Elisabeth Svantesson

Lyssna på när Elisabeth Svantesson, arbetsmarknads- och integrationspolitisk talesperson för Moderaterna, berättar om etablering av nyanlända på arbetsmarknaden.

Marie Wall

Lyssna på när Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet, berättar om arbetsmarknaden och projektet startup.

Anders Lago

Lyssna på när Anders Lago, förbundsordförande för HSB, berättar om det snabbaste sättet att få en bostad.

Aida Hadzialic

Lyssna på när Aida Hadzialic, Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister, berättar om hur man ska få sina yrkeskunskaper validerade så snabbt som möjligt.

Navid Modiri

Lyssna på när Navid Modiri berättar om bakgrunden till att han skrev texten ”Hej, syster”.

Elias Lindhoff

Lyssna på när Elias Lindhoff, styrelseledamot för jagvillhabostad.nu, berättar om bostadsproblematiken som de unga möter idag när de vill hitta en ny bostadزعوا

Lisa Lindström

Lyssna på när Lisa Lindström, styrelseordförande för UR och VD på företaget Doberman, pratar om hur digitala hjälpmedel kan integrera folk in i svenska samhället.

Gabriel Wikström

Lyssna på när Gabriel Wikström, Sveriges folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister, berättar om hur viktigt det är med barns fysiska aktivitet och hur sport bidrar till en gemensam samhörighet för nyanlända.

Ylva Johansson

Lyssna på när Ylva Johansson, Sveriges arbetsmarknadsminister och riksdagsledamot för socialdemokraterna, pratar om hur nyanlända ska komma in på arbetsmarknaden och hitta bostad.

Pigge Werkelin

Lyssna på när Pigge Werkelin, svensk entreprenör, berättar om hur det är att vara en framgångsrik entreprenör i Sverige.

Azita Shariati

Lyssna på när Azita Shariati, Sodexos VD, berättar om de största utmaningarna på arbetsmarknaden idag.

Mikael Ribbenvik

Lyssna på när Mikael Ribbenvik, Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör och operativ chef berättar om dem nya lagen gällande asyl- och flyktingpolitiken.

Maureen Hoppers

Lyssna på när Maureen Hoppers, kommunikationsansvarig för ”Öppna Dörren & Socialhållbarhet” berättar om hur man skaffar sig ett nätverk inom arbete.

Christina Wahldén

Lyssna på när Christina Waldén, författare och journalist, delar med sig av sina boktips på lättläst svenska.

#jallaalmedalen

Öppna/Stäng