Flexibel bemanning på Lindab

I december 2006 återintroducerades Lindab AB på börsen. Det senaste året har omsättningen ökat rejält och efterfrågan på bolagets produkter och systemlösningar i tunnplåt ökar hela tiden – precis som behovet av kompetent personal.

Mats-Sjöbeck, LindabFlexibel bemanning tack vare Lernia

Efter en tid av övertalighet vändes situationen till den motsatta. Ett 30-tal montörer och truckförare behövdes omgående till affärsområdet Ventilation för att kunna möta efterfrågan och hålla utlovade leveranstider. Lindab bestämde sig för att ta hjälp i rekryteringsprocessen och kontaktade de större bemanningsföretagen.

- Lernia utmärkte sig genom att snabbt svara på vår förfrågan och kunde dessutom förse oss med precis den kompetens som vi behövde, säger Mats Sjöbeck, personalchef för Lindab AB.

Det lyckade samarbetet utökades till att omfatta Lindabs samtliga affärsområden: Ventilation, Profile och Steel Processing. Även Lindabs svenska försäljningsorganisation med 27 filialer över landet har använt sig av Lernias bemanningstjänster.

- Att först hyra in personal via Lernia för att sedan kunna anställa dem, ger oss den flexibilitet som behövs i en produktion som delvis är säsongsberoende, säger Mats Sjöbeck avslutningsvis.

Information om Lindab

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar i tunnplåt och stål för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabkoncernen har cirka 5 000 medarbetare i 30 länder och omsatte 9 280 MSEK år 2007. Huvudkontoret ligger i Grevie utanför Båstad.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta