Yrkeshögskoleutbildningar

För att säkra kompetensförsörjningen till din verksamhet kan du kontakta Lernia för möjligheten att tillsammans med andra representanter från näringslivet starta en yrkeshögskoleutbildning.

Två personer vid ett bord

Yrkeshögskoleutbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet utifrån kompetensbehov på arbetsmarknaden. Utbildningarna finansieras av, och måste godkännas av, Myndigheten för yrkeshögskolan. Den enda kostnad du och ditt företag betalar är din egen personals handledning om du vill ta emot studenter under en LIA-period (Lärande i arbete). 

Yrkeshögskoleutbildningar är ofta ett till tre år långa och består av minst en tredjedel LIA på en arbetsplats.

9 av 10 elever får anställning efter avslutad YH-utbildning. 52% får anställning på den plats där de gjorde LIA. Utbildningarna inom YH är avgiftsfria och berättigar till CSN för studenten.

Exempel på yrkeshögskoleutbildningar som Lernia startat tillsammans med näringslivet är mejeritekniker, kvalificerad IT-systemtekniker, serviceingenjör och vårdadministratör. Företag vi arbetat tillsammans med är bland annat Skype, Scania It Solutions, Spotify och Stockholms stad.

Det finns även möjlighet att vara med och påverka en redan existerande utbildning genom att vara med i ledningsgruppen. Varje utbildning har en sådan grupp och majoriteten av representanterna kommer från näringslivet. Du kan också kontakta oss om du vill ta emot studenter under deras LIA-period, eller har ett förslag på examensarbete inom din organisation.

Vi hjälper dig med det du behöver!»

Är du arbetsgivare och behöver bemanning eller kompetensutveckling? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan – vi hör av oss inom en timme (måndag-fredag 8-16.30). Du är också varmt välkommen att ringa oss på 0771-650 600.

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta