Vår rekryteringsprocess

Som en av Sveriges ledande leverantörer av bemanning har Lernia en gedigen samlad kunskap om både volymrekrytering och nischad spetskompetens. I vårt nätverk finns allt från produktionsplanerare och svetsare till ekonomiassistenter och HR-specialister.

Vår kvalitetssäkrade process för rekrytering utgår alltid ifrån en analys av dina behov. Rekryteringsprocessen varierar därför beroende på vilken typ av kompetens du behöver, men innefattar sökning och matchning mot personer i vår omfattande kandidatdatabas, jobbsajter, andra nationella och internationella nätverk och ibland även annonsering.

När du väljer att samarbeta med oss kan vi ta ansvar för hela eller delar av processen beroende på vad som passar dig. 

Kravprofil

Att formulera vem man söker, så att rätt personer söker jobbet, kräver extra omsorg. Vi utgår från era behov och gör en konkret beskrivning av arbetsområde, ansvar, uppgifter och mål – ja, just vad som krävs för den aktuella tjänsten. 

En väl utförd kravprofil gör det enklare att hitta rätt och ger kandidaten tydligare uppfattning om tjänsten.

Sökordsoptimerad annons

En tydligt formulerad annons med tydliga krav på kompetens och värderingar ger bättre matchning. Det sparar tid både för dig och du slipper onödiga ansökningar. Risken för att missa den perfekta kandidaten minskar också. Viktigt är att du berättar både om vad som är bra att ha för jobbet och vad som är absolut nödvändigt.

Publicering av annons 

Lernia har en unik kunskap i att använda både sociala medier och digital annonsering för att nå önskade målgrupper med platsannonserna. Idag är världen transparent och rekrytering är även marknadsföring. De sökande delar med sig av sina erfarenheter i sociala forum, och nöjda kandidater kan ge goda referenser.

Sökprocess

Vi gör en matchning och sökning i vår interna kandidatbank samt i övriga lokala och nationella nätverk. 

Urvalsprocessen

I första delena av urvalsprocessen matchar vi kandidaternas CV och personliga brev mot framtagen kravprofil och gör telefonintervjuer med de personer som bäst matchar kravprofilen. I den andra delen av urvlasprocessen telefonintervjuas ett antal personer och vi går igenom kompetens, attityd, motivation och lämplighet. Vi bokar in de mest lämpade kandidaterna för en intervju hos dig

Resultat

Lernia tar fram kandidater som du och ditt företag själva kan gå vidare med och välja hur många ni vill intervjua. Med stöd av vår experthjälp genomför ni de sista stegen själva.

Intervju hos dig

Vi ger dig tips om hur du bäst genomför en välplanerad och strukturerad intervju.

Färdighetstester

Vi ordnar färdighetstest av de bäst lämpade kandidaterna.

Referenstagning

Vi tar 2 referenser på slutkandidaten.

Uppföljning

Efter 1-3 månader gör vi en uppföljning.

Garanti

3 månaders garanti ingår.

 

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag, rekryteringsföretag och omställningsföretag

Vi hjälper dig med det du behöver!»

Är du arbetsgivare och behöver bemanning eller kompetensutveckling? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan – vi hör av oss inom en timme (måndag-fredag 8-16.30). Du är också varmt välkommen att ringa oss på 0771-650 600.

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta