Omställning för fack

Lernias branschkunskap och kunnande inom arbetsmarknad och utbildning gör oss till en stabil partner i omställningsarbetet. Vi är med hela vägen – före, under och efter omställningen.

En man och en kvinna sitter vid ett bord

Lernia har mångårig erfarenhet av olika branscher. Vi möter deltagarna där de befinner sig och ger det stöd som behövs. Vi kan svensk arbetsmarknad och har branschens största företagsnätverk som underlättar i jobbmatchningen

”Lernia var på plats på företaget redan då våra medlemmar fick beskedet om uppsägning, och fångade upp oro hos våra medlemmar.” Kundcitat

Vi finns på orter över hela Sverige och jobbar efter samma metod överallt. Det är en trygghet för deltagaren, som garanteras samma kvalitet oavsett ort och coach. Det är inte helt ovanligt att en person som befinner sig i en omställningsprocess beslutar att flytta. Kanske för att få ett nytt arbete eller börja studera. Tack vare att vi på Lernia finns över hela landet kan vi ge deltagaren den hjälp som behövs vid en flytt. Deltagaren kan till exempel ta del av vårt omställningsstöd och företagsnätverk på den nya orten.

Lernia är ett auktoriserat omställningsföretag. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och beslut om att auktorisation beviljas fattas av Bemanningsföretagens styrelse.
Läs mer om Bemanningsföretagens auktorisationer (öppnas i nytt fönster)

Omställningsförsäkringen TSL – för arbetare inom LO-kollektivet
Trygghetsfonden TSL finansierar omställningsprogram som ska underlätta för uppsagda arbetare att hitta nytt jobb. Företag och den lokala fackliga organisationen kan beviljas omställningsstöd för arbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist enligt definition i LAS och vid anställningens upphörande varit anställd minst 16 timmar i genomsnitt per vecka under ett år.

Omställningsförsäkringen TRR – för tjänstemän inom privata sektorn
Även tjänstemännen har rätt att själva välja leverantör av omställningstjänster inom TRR. Vi har mångårig erfarenhet av att stötta och vägleda tjänstemän till nytt arbete.
Läs mer om att välja leverantör inom TRR. 

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta