Nu förändrar vi rekryteringsbranschen!

Jag heter Erik Wennhall och jag kommer att förändra rekryteringsbranschen. För det är verkligen på tiden. 

Som ledande person inom ditt företag har du säkert följt hur din bransch förändrats kraftigt över åren och ni med den. Vi på Lernia tycker dock att vår egen bransch inte riktigt har hängt med i den utvecklingen, och det vill vi göra något åt. Vi tänker sluta göra som man alltid gjort, och frigöra oss från gamla tankesätt och metoder. Allt behöver faktiskt inte vara som det alltid har varit! För tittar man noga verkar det faktiskt inte ha hänt så mycket i rekryteringsbranschen på väldigt länge…

Ta det här med cv:n till exempel. De flesta cv:n skrivs i dag på samma sätt som man gjort i alla tider. Det finns de som påstår att världens äldsta cv är från 54 f Kr. Om det stämmer vill jag låta vara osagt, men att det är en akronym på latin (curriculum vitae) indikerar att man kanske inte hade digitalisering i åtanke när man tog fram konceptet.

”Vi kan erbjuda en snabbare, billigare och enklare rekryteringsprocess utan att göra avkall på kvaliteten.” Erik Wennhall | Divisionschef Bemanning på Lernia

Detsamma gäller det personliga brevet. Alla använder ju ett liknande upplägg! 1482 sökte Leonardo Da Vinci uppdrag hos hertigen av Milano genom att beskriva hur duktig han var på att bygga krigsmaskiner. Det brukar betraktas som det första personliga brevet. Ett brev som till form och innehåll är ganska likt dagens personliga brev. Men hur ofta har du läst ett personligt brev och tänkt: ”Oj, här har jag en person med helt rätt värderingar, personlighet och profil, den här personen kommer verkligen att passa in hos oss!”? Det jag menar är: fyller det verkligen sitt syfte att läsa om hur många jordsnurr någon är på, eller vad den personen gjorde för fem år sedan, eller vill man ha något annat?

Ni förstår att det är dags för förändring. Vi kommer nu med hjälp av den senaste forskningen - som inte bara ser till personliga egenskaper utan också beteenden och värderingar - inom kort att presentera ett helt nytt arbetssätt för rekrytering som kommer att förändra allt. Som när Spotify fick oss att sluta gå till skivbutiken och i stället lyssna på musik online. Eller när Airnb fick oss att börja låna ut våra hem till varandra. Eller någon annan digital innovation som förändrat oss och vårt sätt att agera.   

Så häng med på vår framtidsresa - och håll utkik, för snart kommer jag berätta mer om framtidens rekrytering som du och ditt företag kan ha nytta av.

Vi hörs!

Erik 

Offert

Offertförfrågan

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta