Ta hjälp av en Sfi-studerande!

Just nu söker hundratals vassa Sfi-studerande i Göteborg praktik. Genom att ta in en Sfi-praktikant 10 timmar i veckan får ditt företag tillgång till värdefull kompetens, samtidigt som en studerande får en ovärderlig fot in i det svenska samhället. En klassisk win-win!

De flesta drömmer om att göra skillnad i världen. Nu har ditt företag chansen att göra just det. Via Sfi-praktik får du inte bara tillgång till människor som har olika yrkeskompetenser och värdefulla arbetslivserfarenheter – du gör dessutom en ovärderlig insats för både människan och samhället.

På Lernia i Göteborg går det just nu över 700 Sfi-studerande med lika många kompetenser och arbetslivserfarenheter. Språkpraktik är ett effektivt sätt att snabbt komma in i språket, våga prata och öva sitt uttal. De arbetsplatser i Göteborg som redan tagit emot Sfi-studerande via Lernia är Liljewall Arkitekter AB, IHM Business School, Tallen Apotek, Netto, Max hamburgare och Försäkringskassan. Nu uppmanar vi fler arbetsplatser att göra likadant!

Så här går det till

Vill du boka en praktikant? Kontakta oss på  så matchar vi dig med en av våra studerande. Praktiken innebär 10 timmar per vecka för akademiker och 15 timmar per vecka för övriga. Hur lång tid praktikperioden varar bestäms mellan den studerande och arbetsplatsen. Deltagarna är försäkrade genom Lernia under arbetstid och praktiken är avgiftsfri för arbetsgivare.

10 timmar praktik är en del av VFL, verksamhetsförlagd lärande. Insatsen görs på uppdrag av Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen, Göteborgs stad.

Kontakta oss

Öppna/Stäng

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta